Lokale partij in de kijker: Verdinaso

door The Vremde Mirror

In Lubbeek zal N-VA op 14 oktober naar de kiezer trekken als Verdinaso. ‘Het Verbond van Diva’s, Narcisten en Sociopaten,’ verheldert lijsttrekker Theo Francken. ‘Ik vermijd liever misverstanden.’

© Wikimedia Commons

‘Het Verbond van Diva’s, Narcisten en Sociopaten wil weer naar een normale wereld en opkomen voor de gewone man in de straat en de vrouw aan de haard,’ legt Francken uit. ‘De wereld zoals 98% van de mannen die ziet.’

‘Niet evident. Veel te vaak moet ik me genuanceerd uitdrukken. Als ik de islam bekritiseer omdat die homo’s niet accepteert, wordt er verwacht dat ik geen problemen heb met homo’s. Als ik de onderdrukking van de vrouw aankaart in de islam, mag ik de vrouw geen onderdanig wezen vinden. Tegennatuurlijk en veel partijgenoten worstelen hiermee. Ik zeg: gewoon zeggen wat je denkt.’

Met de slogan ‘Lekker zoals vroeger’ hoopt het Verdinaso menig kiezer te overtuigen. ‘Bijna alleen nog mannen die lingerie dragen, alle vrouwen in boerkini. Draait de wereld door? Op den duur begon ik te denken dat het aan mezelf ligt. Dat er iets aan me scheelt omdat ik slechts bij uitzondering homoseksuele fantasieën heb,’ stelt Francken.

‘Ik heb niks tegen homo’s hé, zoals de partijlijn ook zegt, maar allez, je snapt wat ik bedoel, dit is toch niet normaal meer, mannen die allez, enfin, met mannen je weet wel, het kan en er bestaan holebirechten en ik ben voor hé, maar toch geen sacoche zeker?’