Fascisten klagen vooringenomenheid VRT aan

door The Vremde Mirror

‘Omdat we fascisten zijn, stellen media ons voor als fascisten. Een vuig intentieproces,’ aldus Dries Van Langenhove, roerganger van Schild & Vrienden.

Uit Pano

Na de reportage van Pano over Schild & Vrienden hekelt Van Langenhove de openbare omroep. ‘De VRT probeert fascisten te framen als extreem en gevaarlijk. En miskent bewust de positieve vibe die er rond ons fascisme hangt. De reportagemaker stelt ons fascisme in een slecht daglicht, terwijl ik, pardon wij een positieve fascistische beweging zijn.’

Hoe uit die vooringenomenheid zich? ‘Omdat je fascist bent, gaat men ervan uit dat je racistisch, antisemitisch en antidemocratisch bent, vrouwen beschouwt als inferieure schepsels en dweept met geweld, Hitler en de invloedrijkste fascisten uit de geschiedenis als daar zijn Dries Van Langenhove. Dat is nu ook zo, maar dat VRT-journalisten niet in staat zijn om onbevooroordeeld naar fascisten te kijken, zegt veel.’

Van Langenhove concludeert: ‘We zijn het slachtoffer van de VRT. Ze laten alleen maar de negatieve kant van ons fascisme zien, terwijl we niet elk dik wijf ranzig noemen in het openbaar. Houd bij het bekijken van Pano in de gaten hoe de VRT gewone fascisten probeert te framen als gewone fascisten. Trap er niet in.’

Niettemin heeft sympathisant Theo Francken al ontgoocheld gereageerd. ‘Dat fascisten hun ideeën zo invullen, heb ik niet zien aankomen. Maar wie wel?’