‘Zet allochtonen het land uit om racisme te bestrijden’

door The Vremde Mirror

N-VA heeft schoon genoeg van racisme en stelt daarom een antiracismeplan voor. ‘Alle allochtonen buiten en racisme in onze maatschappij zal eensklaps verdwijnen.’

© Wikimedia Commons

‘Ik walg van racisme. Ellendig. Vunzig. Niet mijn normen en waarden,’ vertelt Theo Francken. ‘Of politici die tegen knokclubjes als Schild & Vrienden aanschuren. Bah. Bah. Bah. So sad.’

‘De racistische incidenten zijn niet alleen het probleem,’ weet Francken. ‘De reacties erop evenzeer. Ik ben weleens actief op Twitter en wat ik daar te lezen krijg!’

‘Neem nu de reportage van Pano. In plaats van dit ranzige gedrag af te keuren, voelen sommigen kennelijk de noodzaak om er een stevige ‘maar’ aan toe te voegen. Maar de sossen. Maar de vakbonden. Maar Arco. Maar de framing van de VRT. Maar ik wil nog weleens zien of de feiten kloppen. Dat ik op den duur begon af te vragen wie hier nu het slachtoffer is.’

‘Stuitend,’ vindt Francken. ‘Omdat dit bagatelliserend gedrag net de voedingsbodem is voor haat en racisme. Als je echt bekommerd bent om racisme, doe je dit niet. Ik durf zelfs stellen dat achter dit vergoelijkende toontje milde sympathie schuilt voor in dit geval Schild & Vrienden. Neem van mij aan: op Twitter verschijnt de opgekuiste versie van wat je denkt.’

‘Mensen met een vreemde naam zullen altijd onder een vergrootglas liggen,’ klinkt Francken pessimistisch. ‘Discriminatie op de huizenmarkt, in het onderwijs en door de politie zal altijd hun deel zijn als we nu niet ingrijpen. We moeten racisme bij de wortel aanpakken. Racisme past niet in mijn Vlaanderen.’

‘Hoeveel pijn dit ook doet, er zit niets anders op dan alle mensen van vreemde origine terug te sturen naar hun land van herkomst of het land waar hun ouders, grootouders of overgrootouders geboren zijn. Zeer jammer dat dit moet gebeuren.’