Tom Van Grieken: ‘Wij staan voor keurig racisme’

door The Vremde Mirror

Voorzitter van Vlaams Belang Tom Van Grieken is helder. ‘Het racisme dat ik zag in de reportage van Pano is gortig, wansmakelijk en onappetijtelijk. Dat is niet onze stijl. Het Vlaams Belang staat voor keurig en deugdzaam racisme.’

© Wikimedia Commons

‘Wij moeten niets hebben van vreemdelingen omdat ze het Vlaamse ras vervuilen,’ aldus Van Grieken. ‘Maar dat wil toch niet zeggen dat we allochtonen en en passant joden en vrouwen in besloten groepen op internet gaan vernederen en ontmenselijken. Daarvoor is onze achterban te seniel. En we vinden het ook niet kies.’

‘Men heeft ons jaren voor het vuil van de straat uitgemaakt voor ons legitiem racisme,’ stelt Van Grieken die excuses eist. ‘Uiteindelijk blijkt ons racisme zeer gematigd te zijn. En zijn we nooit extreemrechts geweest zoals de media ons framen. Excuses maken niet alles goed, maar zijn wel op zijn plaats.’