Drugshandelaar blijkt politicus

door The Vremde Mirror

In Antwerpen wordt er geschokt gereageerd op het bericht dat een drugshandelaar op een lijst van CD&V staat. De drugsmaffia vreest voor het imago van de sector.

© Wikimedia Commons

De buren van R. C. reageren vol ongeloof. ‘Zo’n brave kerel. En topheroïne hé. Nooit over te klagen. En altijd tegen een goede prijs. Dat hij zich zou inlaten met politiek? Kwam niet in ons op. We kenden hem als een integere man. Zo zie je maar: je kent de mensen nooit goed genoeg.’

De overbuurman van R. C. begon onlangs onraad te ruiken. ‘Na Bartjes uitspraken. En dan vroeg ik me af of R. C. ook niet in de politiek zou zitten. Een ronduit kwalijke insinuatie als je niets kunt bewijzen natuurlijk. Al blijf ik erbij: de meeste drugsdealers zijn zuiver op de graat.’

De drugsmaffia in Antwerpen vreest dat mensen drugshandelaars nu minder positief zullen bejegenen. ‘Dit begint op een heksenjacht te lijken. R. C. deed maar op een zeer bescheiden niveau aan politiek. Laten we ook opletten met veralgemeningen. Het is niet omdat je drugs dealt dat je aan politiek doet.’