Anne-Fleur (29) stemt op 14 oktober lokaal

door The Vremde Mirror

‘Ja, ik stem op 14 oktober lokaal. Ik wel. We zouden dat allemaal moeten doen, maar ja. Niet iedereen is even begaan met de aarde als ik natuurlijk,’ vertelt Anne-Fleur (29).

Doe nu onze zo representatief mogelijke stemtest!

‘Ik probeer zo vaak mogelijk lokaal te stemmen. Dat lukt niet altijd, maar in oktober nu wel. Het is als mens onze morele plicht om lokaal te stemmen. Think globally, act locally.’

Anne-Fleur somt op waarom ze het belangrijk vindt lokaal te stemmen. ‘Noem me idealistisch en bevlogen, maar door lokaal te stemmen verander je de lokale economie en de sociale cohesie ten goede. Ook op tal van andere vlakken kun je het verschil maken: milieu, verkeersveiligheid en gelijke kansen. Politici hoeven minder ver te reizen voor huisbezoeken. En mijn papa zit in de lokale politiek. Go papa!’

Toch stuit Anne-Fleur op onbegrip. ‘Jammer. Het is allemaal gewoonte. Later kijken we beschaamd terug op deze tijd: hoe komt het dat we niet altijd lokaal hebben gestemd? In afwachting rest er mij niets anders dan mijn geweten te volgen en lokaal te stemmen.’

Stijn (30) ondergaat de obsessie van zijn vriendin. ‘Je wordt haast gedwongen hetzelfde te doen.’

De vader van Anne-Fleur komt op voor Vlaams Belang in Laakdal.