Solidariteitsactie voor de Berthoutstraat (Vremde)

door The Vremde Mirror

De Berthoutstraat in Vremde is de enige straat op Boechouts grondgebied die zit in schijf 8, aldus Infrax. Omdat wij geen onrecht verdragen, starten wij een solidariteitsactie voor de getroffen inwoners.

Concreet

Wanneer het afschakelplan in werking treedt, zitten de bewoners van de Berthoutstraat 3 à 4 uur zonder stroom. Op het grondgebied van Boechout zijn zij de enigen.

Hoe kunt u steunen?

Materieel in de vorm van zaklampen, batterijen, kaarsen, flappen van 500 euro (dat komt altijd van pas), dekens, televisies (voor wanneer er weer elektriciteit is) en opvang tussen 17.00 en 20.00 in de maand november.

U kunt dit bericht delen. Flyers volgen later. Hang die aan uw raam.

Hebt u een beter idee om een bijdrage te leveren? Aarzel niet. De Berthoutstraat rekent op uw hulp. Zeg nee tegen dit onrecht.

Wir schaffen das!

In de Berthoutstraat wonen een honderdtal mensen. Zij zullen denkelijk andere oorden opzoeken, zij het tijdelijk, zij het definitief. Deze volksverhuizing valt niet te stoppen. Wees solidair en behandel ze met respect ondanks de culturele verschillen. Bewoners van de Berthoutstraat hebben hiervoor niet gekozen. Het zijn ook maar mensen met plannen en idealen.

Getuigenis

Onze hoofdredacteur Hervé von Kwakkelstein woont toevallig in de Berthoutstraat. ‘Er heerst een gevoel van machteloosheid onder de bewoners. Er is radeloosheid. Woede. Waarom wij en niet die rijke stinkerds uit de Speelhofweg? Mensen willen een toekomst opbouwen en dan dit.’