Lokale verkiezingen in Boechout afgelast: ‘Geen last van transmigranten’

door The Vremde Mirror

De inwoners van Boechout-Vremde hoeven op 14 oktober niet te stemmen. ‘De overlast van transmigranten is beperkt, om niet te zeggen onbestaande,’ aldus burgemeester Koen T’Sijen (Pro).

Boechout, een onderdeel van Vremde.

Zonder transmigrantendebat zijn verkiezingen maar een schijnvertoning, weet iedereen. Alle partijen in Boechout-Vremde hebben daarom besloten geen stembusgang te houden op 14 oktober. ‘Om de democratie niet uit te hollen.’

Oppositiepartij N-VA uit niettemin felle kritiek. ‘Het had nooit zover mogen komen. Het gemeentebestuur kon in deze legislatuur een autosnelweg door Boechout aanleggen met een snelwegparking. Of overlast met transmigranten veinzen, zoals men elders doet. Dit soort onkunde bewijst de noodzaak aan verandering. Helaas, dat gaat nu niet, bij gebrek aan verkiezingsthema.’

Burgemeester T’Sijen verdedigt zich. ‘Het is niet zo dat transmigranten met duizenden en duizenden ons land overspoelen. Je moet geluk hebben dat ze je grondgebied vinden. Dan waren verkiezingen gerechtvaardigd. Ik zal noodgedwongen burgervader blijven de komende zes jaar. Het is niet anders.’

Voorman van The Vremde Mirror (lokale partij) Hervé von Kwakkelstein schrijft op het Vremdse nieuwsmedium The Vremde Mirror het volgende: ‘Zonde dat wij ons hele partijprogramma voor niets hebben gemaakt. We dachten eraan heisa te creëren rond een islamschool waarvoor geen aanvraag is ingediend. Maar ja, wie is er zo onbeschaamd?’