Mariette gaat op Kris Peeters stemmen

door The Vremde Mirror

Na een moeizame start is de campagne van Kris Peeters op dreef geraakt. Onder grote mediabelangstelling kondigde Mariette (73) aan op Kris Peeters te stemmen.

Kris Peeters, naamgenoot van Kris Peeters © Wikimedia Commons

Mariette ziet vele redenen om niet voor Kris Peeters te stemmen. ‘Je maakt je er niet populair mee, hij gedraagt zich onbetamelijk knullig en de kans dat hij burgemeester wordt is onbestaande. Maar je kunt nu heel lacherig doen over Kris: hij bedoelt het niet zo slecht als de media denken.’

Genoeg voor Mariette om Kris Peeters te steunen. ‘Ik begrijp de belangstelling alleen niet zo. Ik ga niet als enige op de lijsttrekker van het Vlaams Belang hier in Dilbeek stemmen. Ook Jeanke, Herman en Walter hebben al aangekondigd dat Kris hun steun geniet.’

Hierop dropen alle opgedaagde journalisten onder wie Ivan De Vadder ontgoocheld af. ‘Een primeur te mooi om waar te zijn. Het kan inderdaad niet. Best gênant dat ik in het tegendeel geloofde. Niettemin zoeken we verder.’