Politica die geen boek schrijft uitgesloten van verkiezingsdeelname

door The Vremde Mirror

Ines (37) zou normaliter op de zeventiende plaats van CD&V in Bonheiden figureren. Helaas vergat ze domweg in aanloop naar 14 oktober een boek te schrijven. Moeilijk te geloven, maar wat kunnen wij eraan doen?

Ons in binnen- en buitenland beroemde logo, daar we geen rechtenvrije foto van Ines (37) konden vinden.

Het is toch ongehoord. Die Ines denkt eventjes het politieke bestel in Bonheiden zwierig te hertekenen zonder voor de dag te komen met een door niemand gewild pamflet, essay of boek. Waarmee ben je dan soms bezig? Met politiek?

Wat een hoogmoed. De arrogantie. Goed dat u het zegt. Dus maar wat logisch dat Ines geen kandidaat meer is. Waar gaat de mensheid heen als politici geen boeken schrijven?

Die vraag stelden we aan Rik Torfs. ‘Er zijn publicisten met een uitgesproken politieke kleur die niet op een lijst staan en er zijn …’

Sorry dat we je in de rede vallen, Rik, dit ongetwijfeld hoogstaande aforisme ten spijt, maar het is wel zo dat CD&V buiten Jabbeke niet gauw mensen rekruteert senieler dan een dode paus. Misschien eens proberen bij de jongerenafdeling van Vlaams Belang.

Nicole (kleindochter van een onderwijzer in de tijd dat die stiel nog iets voorstelde, ook in de tijd dat onderwijzers ’s avonds geen artikels van Sceptr op Facebook deelden om de volgende ochtend een toets begrijpend lezen af te nemen of alle goede werken van Auguste Borms in één lesuur te ballen) zei: ‘Amai, dat had ik van Ines niet gedacht.’

Nicole heeft elf jaar in Bonheiden gewoond, daarom dat we haar reactie relevant vonden.

Carl Devos, zeg ook eens iets. ‘Maar wie denkt dat kiezers vooral met factchecks of acute uitvoerbaarheid verleid kunnen worden, moet terug naar school. Het verhaal is minstens zo belangrijk. Politiek is, in tegenstelling tot politicologie, geen master of science. Wel een mastership of arts. En 14 oktober is een formidabele exhibitie.’

Dat is het voordeel aan Carl Devos, die zegt altijd iets, ook als hij niets te zeggen heeft, daarom is hij beroepshalve opiniestukkenschrijver voor De Morgen en (als onze bronnen kloppen) in bijberoep politicoloog. Dank Carl, dit werpt een heel ander licht op de zaak.