Nazi’s: kan de politiek zonder?

door The Vremde Mirror

Het wordt steeds minder evident om nazi’s weg te denken uit het politieke bestel. Kan de politiek wel zonder? Daarover gaat de rest van dit artikel.

Voorbeeld van een foto van een nazi

‘De politiek hoort een dwarsdoorsnede van de bevolking te belichamen. En dus is het zo onlogisch niet dat nazi’s politiek vertegenwoordigd worden. Je vraagt je af waarom het zolang heeft geduurd,’ stelt politicoloog Carl Devos.

‘De politiek-correcte media hebben altijd een afkeer gehad van nazi’s. Wat zeg ik? Een regelrecht dedain. Persoonlijk houd ik ook niet zo van hun ruw taalgebruik, maar mijn punt is dat je dan niet moet schrikken dat nazi’s op een dag de wind in de zeilen krijgen,’ weet Mia Doornaert.

Peilingenpeiler Ivan De Vadder verwijst naar de geschiedenis. ‘Nazi’s zijn een garantie op succes. Die geschiedenis herhaalt zich. Niettemin blijft de evenwichtsoefening lastig: de bijna zekere electorale successen versus het bijwijlen toch uitgesproken gedachtegoed van de doorsnee nazi.’

Rik Torfs tot slot strekt in die optiek belangeloos advies. ‘Wat je kunt doen, is partijen die eraan denken met de PVDA, DE COMMUNISTEN!!!!, te besturen op dezelfde hoop te gooien als nazi’s. Zo is iedereen verdacht en geloof me, het werkt. Je komt gematigd over en scoort retweets bij de vleet. Zeg nu zelf, niet min voor oude rechts-conservatieve zakken.’