Hans is steenrijk en begrijpt niet dat anderen dat niet zijn

door The Vremde Mirror

Hans (42) heeft alles in het leven. Al stelt hij vast hiermee tot een minderheid te behoren. ‘Niet te vatten,’ oordeelt Hans. ‘Mensen zouden veel minder te klagen hebben indien ze steenrijk zouden zijn, net als ik.’

© Wikimedia Commons

‘Te weinig geld is de bron van vele spanningen,’ weet Hans. ‘Word rijk en je problemen verdampen als sneeuw voor de zon. Gek dat zo weinig mensen op dit idee komen.’

‘Ik ken iemand, niet te persoonlijk welteverstaan, die woont in een sociale woning waar de geslachtsziekten van de muren druipen. En maar klagen hierover. Ga toch weg man. Word rijk en schaf je een landgoed in Umbrië aan.’

En zo kan Hans nog wel even doorgaan. ‘Ongelofelijk hoeveel mensen zweren bij een middelmatig inkomen terwijl ze gewoon steenrijk kunnen zijn. Ik begrijp het nut niet van vakbonden, sociale zekerheid, leeflonen enzovoort. Ik heb dat niet nodig, omdat ik koos voor een steenrijk bestaan. Maar ja, ik ben niet te begrijpen één van de weinigen.’

De steenrijke vader van Hans overleed vijftien jaar geleden ten gevolge van een beroerte.