Vermassen weet wie achter film Bende van Nijvel zit

door The Vremde Mirror

Strafpleiter Jef Vermassen kan niet hardop zeggen wie er achter ‘Niet schieten’ zit, de film over de Bende van Nijvel. ‘Iedereen weet het, maar de waarheid wordt angstvallig achtergehouden.’

Niettemin wil Vermassen zonder te hoeven aandringen iets prijsgeven. ‘Ik denk dat we het moeten zoeken in kringen van slachtoffers met een mediageile advocaat en regisseurs die deze film al jaren aankondigen.’

‘Sinds vrijdag heb ik informatie in mijn bezit die de regisseur van deze film aanduidt. De bewijzen zijn er. Op justitie reken ik geenszins. Maar als er één acteur wil spreken, zijn we vertrokken.’

Vermassen heeft één acteur al geïdentificeerd. ‘Verschillende anonieme tips die ik met elkaar wist te verbinden, leidden naar Jan D., geen onbekende in het audiovisuele milieu. Ik bescherm zijn identiteit, maar roep deze J. Decleir op om het zwijgen te doorbreken.’

Dat het potje wordt dichtgehouden, vindt Vermassen niet onbegrijpelijk. ‘Wat een slechte casting. En dat script. Geen woord over mij. Gaf men mij de hoofdrol, ik had de Reus gevonden. Zeker weten. Helaas kent de film nu een einde dat zeer onbevredigend is.’