Bom onder het Belgische voetbal: de eerste reacties

door The Vremde Mirror

De voetbalclub die vandaag geen speurders over de vloer kreeg, mag zich zorgen maken. Dat geldt niet voor de voornaamste Belgische clubs en KV Mechelen. Wij sprokkelden reacties.

© Wikimedia Commons

Yeyun Zé (Ivoriaanse investeerder met roots in Shenzhen): ‘Als ik nu geld pomp in het Belgische voetbal verlies ik al mijn geloofwaardigheid. Al zou het ook verkeerd zijn om elke club over één kam te scheren. Misschien vindt er bij Zulte Waregem, Cercle Brugge en FC Mariekerke later nog een huiszoeking plaats.’

Sven Ornelis (is al in Barcelona geweest): ‘Typisch Anderlecht, Standard, Racing Genk en AA Gent.’

Walter Van Steenbrugge (advocaat Club Brugge): ‘Het is niet omdat ik de raadsman ben van Ivan Leko dat hij schuldig is. Laten we het onderzoek afwachten.’

Yves Leterme (supporter Standard): ‘Geld doet de gekste dingen met mensen. Het blijft pijnlijk om vast te stellen. Zoek ook geen achterpoortjes. Betaal netjes je belastingen als je toch zo goed boert.’

Geert Versnick (mandataris): ‘Inderdaad.’

Karel De Gucht (politicus): ‘Nochtans een eenvoudig principe.’

Rik Torfs (kent iedereen): ‘Geld regeert het voetbal of voetbal regeert het geld?’

Walter Van Steenbrugge (advocaat): ‘Het is niet aan mij om wat maar ook te verklaren. Laat het gerecht zijn werk doen. Ik weet alleen dat een voetbalploeg met een Kroatische trainer snel weer tegen Deinze zal spelen.’

Robin Janssens (horeca-uitbater en ex-sportjournalist): ‘Toch is dat artikel op HLN over mijn veroordeling voor zwartwerk nog altijd het meest gelezen.’ (om 13.30, nvdr)

Anonieme speurder (anonieme speurder): ‘In het bureau van een verdachte het paneel De Rechtvaardige Rechters met eigen ogen kunnen aanschouwen. Bijzonder. Uiteraard laten liggen, want hier zijn we nu niets mee.’