Net voor de verkiezingen gaat het over beleid: toeval?

door The Vremde Mirror

‘Die timing is wel bijzonder toevallig,’ reageert Bart De Wever op al de berichten over het regeringsbeleid de laatste tijd. ‘Eerlijk gezegd, van De Standaard en De Morgen had ik niets anders verwacht.’

© Wikimedia Commons

Bart De Wever verwoordt een sentiment dat bij een groot deel van de N-VA-aanhang leeft. ‘Een blinde ziet dat dit georkestreerd is om N-VA te treffen. De weken voor de verkiezingen moet het plots over beleid, goed bestuur en politiek in het algemeen gaan.’

‘Is het de taak van de media om onze zwakke punten aan te vallen en – het moet toch weer lukken – links een cadeau te doen? In mijn ogen niet. Mijns inziens berichten media neutraal, over onze verwezenlijkingen bijvoorbeeld. Een onderzoeksjournalist van een bepaald kaliber vindt er zeker.’

‘Bovendien,’ besluit De Wever, ‘het regeringsbeleid is landelijke materie. Heb het liever over de afgrijselijke migratiecrisis in de Zuiderkempen, het Hageland en niet te vergeten het Land van Playsantiën.’

Toen we te rade gingen bij politiek journalist Ivan De Vadder wekte die een dinosaurus tot leven die herhaalde wat er al was gezegd. Zonde van uw tijd om deze dino te citeren.