Sven Ornelis behoudt vertrouwen in Ivan Leko

door The Vremde Mirror

Ivan Leko (trainer Club Brugge) haalt opgelucht adem. Sven Ornelis (Sven Ornelis) laat hem niet vallen.

© Wikimedia Commons

‘Ik heb nooit getwijfeld om het volste vertrouwen in Ivan te behouden. Het staat als een paal boven water dat hij onschuldig is: hij is altijd netjes gekleed, ik ken hem goed en hij leidt mijn favoriete voetbalclub.’

‘Ik weet niet wat er echt aan de hand is, dat moet het onderzoek uitwijzen. Hoe dan ook een schande dat het gerecht aan de integriteit van Ivan Leko twijfelt. Dat het er maar aan denkt om een onderzoek naar hem te voeren. Weten die onderzoekers wel waar ze mee bezig zijn? Verdomme, de trainer van Club Brugge. Nee, daarom een dikke duim omlaag voor justitie.’

‘Niet om te minimaliseren, maar eerlijk, wie wast er nooit eens vuiligheid wit? Pas op, ik respecteer het onderzoek, al zou het gerecht zich beter bezighouden met echte criminelen zoals transmigranten, moordenaars die hun straf hebben uitgezeten en klojo’s als Herman Van Holsbeeck.’

‘Ik wil geen simpele ziel ogen, maar wat mij betreft is dit de grootste schandvlek in de geschiedenis van de Belgische justitie sinds de Bende van Nijvel,’ concludeert Ornelis.

Ivan Leko zelf reageert opgetogen. ‘Ik heb een hele nacht in de cel wakker gelegen van het dilemma hoe Sven Ornelis mij zou beoordelen. Het eerste wat ik deed toen ik werd vrijgelaten, was zijn Twitter checken. Dat nachtje cel was zo vergeten.’

Niet de eerste klap voor Leko. Eerder al bleek Walter Van Steenbrugge zijn advocaat.