Anthony (destijds Vlaams Belang) heet opeens Tony (N-VA)

door The Vremde Mirror

Wie vandaag aan de gemeenteraadsverkiezingen deelneemt, is Tony. Hij komt op voor N-VA. ‘Spannend. Mijn debuut als politicus.’

Ja goed, dan toch die keren dat hij op een lijst stond van Vlaams Blok of Vlaams Belang flink buiten beschouwing gelaten?

‘Oh, maar toen was ik Anthony en wij hebben niets met elkaar te maken. Zo droeg ik destijds geen nepbaard. Ik dweepte publiekelijk met de subtiele spitsvondigheden van Filip Dewinter, terwijl ik me nu achter de harde retoriek van Theo Francken schaar. Ik weeg 16 kilogram meer dan bij de vorige verkiezingen. Ik heb sinds juni ook een heel ander accent, een andere vrouw en draag een andere bril. Voorts geloof ik niet langer in een onafhankelijk Vlaanderen, ruilde ik mijn onbegrensde sympathieën voor Voorpost in voor onbegrensde sympathieën voor Schild & Vrienden en denk ik voor de rest over alles hetzelfde. Dat is toch een wezenlijk verschil.’