‘Ninove krijgt eerste schepen voor racismebestrijdingbestrijding’

door The Vremde Mirror

Om zijn goede wil te tonen, wil Guy D’haeseleer (Forza Ninove) eens hij burgemeester is laten zien dat racismebestrijding hem bezighoudt. ‘Desnoods stel ik zelfs een schepen voor racismebestrijdingbestrijding aan.’

© Wikimedia Commons

‘De mensen verwachten dat niet van mij, maar racismebestrijding houdt me wakker,’ geeft D’haeseleer toe. ‘Waarom bestaat het? Hoe kunnen we het tegengaan? Wat zijn de oplossingen?’

‘We moeten ophouden met mensen te stigmatiseren die allochtonen haten. Dat zijn niet allemaal racisten. De meesten hebben het gewoon niet zo begrepen op mensen met een andere huidskleur of ze lusten geen chocomousse. Dat is alles.’

D’haeseleer wil in Ninove een algemeen beleid tegen racismebestrijding implementeren. ‘Wie een aangifte doet voor racisme krijgt de eerste maal een waarschuwing en dan pas een boete. Of je moest uit Marokko, Turkije of Congo komen, dan betaal je meteen.’

‘De mensen hier hebben frustraties en moeten die kunnen uiten. Minderwaardige volkjes vernederen is dan nog braafjes. Ironisch genoeg begrijpt ruimdenkend links dit niet. En toegegeven, zo maken de allochtonen zich ook een keer nuttig.’

Vlaams Minister Liesbeth Homans (N-VA) laat weten dit idee met interesse te bekijken. En ze voegde eraan toe dat onder haar bewind racismebestrijding reeds relatief is.