Twee daklozen overleden: 7 manieren om onverschillig te reageren

door The Vremde Mirror

Door de koude kwamen op twee dagen tijd twee dakloze vrouwen om in Brussel. Een spijtige zaak, u heeft het liever over wat anders. Geen nood hoor, dankzij de volgende 7 reacties kunt u op niet mis te verstane wijze uw desinteresse laten blijken.

© Wikimedia Commons 

1. In de luchthaven was er geen plaats meer. Met die staking hé. Haha! Maar eerlijk, die vakbonden, als het van mij afhangt schaffen ze die vandaag nog af. Mensen pesten die op vakantie gaan, die soms 30 euro voor een vliegtuigticket hebben betaald. 30 euro! Met de trein is dat van Antwerpen naar Gent én terug. Ik wil maar zeggen.

2. Vanwaar kwamen ze? Geen idee? Het zou me niet verwonderen dat het transmigranten zijn. Laat ons verder problemen importeren, goed bezig België. Waar gaan we naartoe?

3. Toevallig weer een links thema. Meer heb ik hierover niet te zeggen.

4. Ik ken de situatie niet. Ik ben daarom voorzichtig in mijn oordeel: je moet ook wel hulp willen. En je zou ervan schrikken hoeveel mensen er in het algemeen sterven. Daar hoor je zelden wat over.

5. Mensen die niet willen meedraaien in het gewone systeem. Versta me niet verkeerd, elke dode is er één te veel. Ik moet zelf om 04u40 opstaan om te gaan werken. Je moet ook wel willen iets van je leven maken.

6. En wat zijn de consequenties voor de Belgische bedrijven?

7. Niet dramatiseren. Ik heb ook een keer ’s nachts op straat geslapen. In Brussel zelfs. Er zal nog wel wat anders gespeeld hebben waarover de media zwijgen.