N-VA: ‘Onze domheid bewijst noodzaak elitescholen’

door The Vremde Mirror

Theo Francken en Peter De Roover maken zich zorgen. ‘Wat zegt het over de kwaliteit van ons onderwijs dat een ranzige en xenofobe partij de grootste partij in Vlaanderen is?’

Francken is zeker. ‘De kwaliteit van het onderwijs glijdt af naar nooit eerder verkende diepten. Hoe verklaar je anders onze populariteit? Wij zijn een bende botte imbecielen. Ik organiseer mijn eigen asielcrisis en ik word toegejuicht. Anke Van dermeersch is een intellectueel type als je hoort wat wij uitkramen. Wij mogen alles.’

‘Elitescholen kunnen jongeren communicatieve vaardigheden aanleren,’ stelt Francken. ‘Nu zie je alleen nog maar grofgebekt taalgebruik. Zelfs in de politiek. Maar we kunnen niet beter, eerlijk gezegd. Die oorzaak ligt ergens natuurlijk.’

‘En historisch besef,’ vult Peter De Roover aan. ‘Als ik hierover ga nadenken in de mate dat mijn domheid dat toelaat, is het toch niet te vatten dat extreemrechtse nationalistische partijen zo goed scoren? Ik ben er ook zeker van dat wij hetzelfde migratiepact hadden goedgekeurd indien Marrakech niet in Marokko lag, maar in Oostenrijk of Hongarije. Zo stompzinnig zijn we wel.’

De Roover besluit: ‘Wij maken aan de lopende band fouten en zijn geheel onbekwaam. De mensen verdienen beter. Gelukkig hebben ze hetzelfde onderwijs als wij gevolgd, dus zijn ze te dom om dat te snappen.’