Joke Schauvliege: ‘Volgens Staatsveiligheid ben ik een fantastische minister’

door The Vremde Mirror

Moet Vlaams minister van Landbouw, Natuur en Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) opstappen? Zelf ziet ze niet in waarom: ‘Van Staatsveiligheid weet ik dat ik een briljante minister ben.’

© Wikimedia Commons

‘Mijn mandaat wordt in vraag gesteld nu er wat heisa is rond mijn persoon. Geheel ten onrechte. Staatsveiligheid heeft tegen mij gezegd dat ik weergaloos werk lever, jongeren engageer om op straat te komen en nooit op een uitschuiver ben te betrappen. De politiek zou zich in de eigen voet schieten mocht ik aan de kant worden geschoven. Dat zeg ik niet. Dat zegt Staatsveiligheid.’

UPDATE

Schauvliege nuanceert vanochtend haar verhaal. ‘Ik heb geen rechtstreeks contact gehad met Staatsveiligheid. Mijn informatie klopt dus niet.’