Schauvliege: ‘Ik weet wie er achter Joke Schauvliege zit’

door The Vremde Mirror

Vlaams minister van We Mogen Er Niet Aan Denken Van Wat Allemaal En Veel Meer Joke Schauvliege (CD&V) zegt dat klimaatactivisten achter Joke Schauvliege zitten om haar beleid in diskrediet te brengen.

© Wikimedia Commons

‘Ik zit al veel langer met dat idee,’ vertelt Schauvliege. ‘Het gebeurde dikwijls dat ik de krant opensloeg en uitspraken las die aan mij werden toegeschreven waarvan ik me niets herinnerde. Zo naïef van mij om te denken dat ik die uitspraken ook echt had gedaan. Nu weet ik gelukkig beter.’

Wanneer Schauvliege definitief onraad rook? ‘Onlangs zou ik gezegd hebben dat ik het mooi vind dat vele jonge jongeren op straat komen voor het klimaat. Als er iets is wat ik weet dan wel dat het klimaat me geen barst kan schelen en ik engagement verafschuw.’

Ook zei Schauvliege dat ze zich gesterkt voelde door de klimaatprotesten. ‘Oké, dat is nu iets wat ik echt zou kunnen gezegd hebben.’

‘Op den duur lieten de klimaatactivisten me niet alleen onwaarheden verkondigen, maar ook ronduit onvoorstelbare dwaasheden die alle verbeelding tarten. Een voorbeeld? Zo zou ik – niet lachen – een complot zien in de klimaatbetogingen opgezet door Vera Dua.’

‘Er zijn altijd mensen die hier geloof aan hechten en zo is mijn naam toch maar door het slijk gehaald,’ zucht Schauvliege. ‘Ik heb de klimaatactivisten ontmaskerd. Ik weet dat zij zich hebben gevestigd in mijn ziel om mij complottheorieën te laten uitkramen. Het mag ophouden nu.’