Antwerps schepencollege schrapt naam ‘Antwerpen’

door The Vremde Mirror

Het Antwerpse schepencollege heeft beslist de naam ‘Antwerpen’ nu al te schrappen en niet te wachten tot het voormalige Antwerpen onder water komt te staan. ‘Voor hetzelfde geld duurt dat nog twintig of zelfs dertig jaar, het zou niet de eerste keer zijn dat al die groene drammers overdrijven,’ beseft burgemeester Bart De Wever (N-VA).

De naamswijziging zat er al langer aan te komen. De Wever legt uit wat iedereen zo ook snapt: ‘De naam ‘Antwerpen’ is niet meer houdbaar. Eigenlijk nooit geweest. De actieve rol van het Antwerpse stadsbestuur bij de jodenvervolgingen, de bandeloze criminaliteit, de vastgoedaffaires en de verkiezingsuitslagen in 2012 en 2018 tonen dat er iets grondigs mis is met deze stad.’

‘Blij dat we ervan verlost zijn,’ zucht De Wever. ‘We staan daar in deze stad nauwelijks bij stil, maar buiten Antwerpen roept Antwerpen een naar beeld op van Antwerpenaren en Antwerpen. Het belangrijkste is dat die perceptie nu kan keren en het boerenplebs op de buiten ons gaat zien als wie we zijn: knoeiers met een groot bakkes.’

Een nieuwe naam voor Antwerpen is er nog niet. Suggesties die de ronde doen: Hutsal, Hutshout, Huts(e)donk, Hutseke, Sint-Annick-Hutse, Hutselaar, Hutsegem, Hutsemonde, Hutsepot, Hutsepolis, Hutsebroek, Hutsoven, Hutsaarden en Katoen Natie.