Guy Van Sande: ‘Kindermisbruik Michael Jackson los zien van zijn muziek’

door The Vremde Mirror

Acteur Guy Van Sande betreurt dat Michael Jackson nog altijd geassocieerd wordt met zijn muziek. ‘Ja, hij maakte onuitstaanbare muziek. Maar dat maakt van hem niet plots een minder belangrijke inspiratiebron voor andere pedofielen.’

© Wikimedia Commons

Van Sande zet in een opiniestuk op VRT NWS zijn standpunt uiteen. ‘Als ik over kindermisbruikers fantaseer, wil ik niet geconfronteerd worden met hun professionele loopbaan. Ik zie de twee zaken liever los. De muziek zegt vanuit rationeel oogpunt niets over Jacksons capaciteiten als kindermisbruiker.’

‘Het is hypocriet om Jackson op zijn muziek af te rekenen,’ vindt Van Sande. ‘Vroeger maakten pedofielen vaker afgrijselijke muziek. Maar toen maakte men daar geen kwestie van. Een misstap of onvolkomenheid als pedo tegenwoordig en je hangt al. Degoutant vind ik dat.’

‘De vermaardste pedofielen zijn zelden de beste muzikanten. Misschien moeten we dat gewoon leren aanvaarden,’ besluit Van Sande.