Leerkracht wil minder rotkinderen

door The Vremde Mirror

Vandaag leggen duizenden leerkrachten het werk neer onder wie juf Ginette* die lesgeeft in het vierde leerjaar. Ze legt zelf uit waarom.

© Wikimedia Commons

‘Ik wil gewoon andere kinderen, klaar. Onuitstaanbare eikeltjes zijn het. En het wordt elk jaar erger.’

Juf Ginette overloopt haar zestien leerlingen: ‘Elferiks bek stinkt naar een mengeling van geitenpis en azijn, Anouchka droomt ervan accountmanager te worden net als haar papa, mama en pluspapa, Tania is gewoon heel zielig, Jody-Bernal zingt antisemitische liederen tijdens de godsdienstles om zijn voornaam te compenseren, Dolferien had nooit geboren mogen worden, Cristiano verkrachtte een kleuter omdat hij denkt Cristiano Ronaldo te zijn – mocht hij nu kunnen voetballen, Constantijn doet aan paardrijden, speelt viool en dineert maandelijks met Thierry Baudet, Breydelbach tekent als hij te vroeg klaar is plaatjes voor de Facebookpagina van N-VA, geen achterlijker kind dan Landschap, Adolf wordt terecht gepest omdat hij niet kan schilderen, al denkt hij van wel, Marie-Jeanne heeft dit trimester al twaalf keer hetzelfde opstel over kernenergie ingeleverd en beschuldigt mij van censuur omdat ik haar hierom een nul geef, Cristiano kan echt niet voetballen, Zwezerik is de broer van Elferik, de fiets van Remco heeft steunwieltjes, omdat Vadderi anders een hele week onhandelbaar is, verscheuren we elke maandagochtend klassikaal een opiniestuk van Carl Devos, als gewezen provinciaal kampioen stiftgedichten in de categorie tot 17 kilogram slaat Hommel (= echte naam, Hanne = artiestennaam) de wiskundelessen over uit angst haar creatieve geest te corrumperen en Eva heeft een bestseller geschreven over het ongenietbare leven van een welgesteld zesjarig kind dat op het punt staat zeven jaar te worden en is aan een vervolg bezig.’

‘Maar dat mag je weer niet zeggen. Want dan ben je een hardvochtige leerkracht. Begrijp je nu waarom ik staak?’

* Haar echte naam