Voetbalhooligan blijkt doodsaaie accountmanager

door The Vremde Mirror

’s Weekends leidt Yves (34) een leven als voetbalfan die stadions in brand steekt en met fans van rivaliserende ploegen op de vuist gaat. Maar op weekdagen is hij een doodsaaie accountmanager die opgewonden raakt van Excel-tabellen en administratieve processen. Jarenlang hield hij dit dubbelleven succesvol verborgen, tot nu.

Yves’ bedrog kwam aan het licht tijdens de match tussen Standard en Anderlecht, meer bepaald toen hij vuurpijlen op het veld gooide en werd herkend door Emmy (29) van de HR-afdeling, die ook aanwezig was in het stadion.

Anderlecht-hooligans gingen verhaal halen bij Yves, die niet ontkende dat hij ’s ochtends clandestien naar zijn werk vertrekt om administratieve taken uit te voeren en te mailen en te bellen en soms overuren te maken en ’s avonds vermoeid thuis te komen en te vragen ‘Dag schatje, leuke dag gehad?’ en om alvorens te gaan slapen samen naar Blind Getrouwd, Blind Gekocht, Blind Gemaakt of een ander stilleven van de Vlaamse middenklasse te kijken, waarna dit hele procedé zich opnieuw, zonder één detail over te slaan, voltrekt.

Vijf jaar lang hield Yves dit dubbelleven vol. Tot groot ongeloof van collega-hooligans die aangeslagen reageren. Zo ook Gert. ‘Yves, accountmanager. Wie had dat gedacht? Blijkt dat hij helemaal geen strafblad heeft, noch lid is geweest van de Bende van Nijvel, maar altijd een voorbeeldig leven leidde als bezorgde papa van een dochter van drie jaar oud. Suzy.’

‘De reputatieschade voor ons is immens,’ zucht Gert. ‘Het lijkt alsof de eerste de beste sukkel voetbalmarginaal kan worden.’

De schok bij de Anderlecht-supporters was zo groot dat de match nog voor de rust werd afgeblazen.