Mensen met hond kunnen niet wandelen zonder hond

door The Vremde Mirror

Heb je altijd al het gevoel gehad dat mensen met een hond niet in staat zijn om afstanden boven de 100 meter zonder hun hond te wandelen? Wel, je gevoel heeft je niet bedrogen. Wetenschappelijk onderzoek biedt eindelijk uitsluitsel.

© Wikimedia Commons

Bij een kleinschalig experiment, daterend uit februari 2017, werd aan duizend eigenaars van een hond in Boechout gevraagd om 5 kilometer te wandelen zonder hun hond. Geen van hen startte. Een wetenschapper moest naar het ziekenhuis worden gebracht, omdat een deelnemer het woord ‘hondenhater’ op zijn voorhoofd had gekerfd.

Dit onderzoek werd onthaald op hoon en spot. Het hagelde en bovendien ontvingen de proefpersonen voor deze opdracht slechts 2.500 euro. Daarmee bewijs je niets natuurlijk.

Canemdominische wetenschappers aan de universiteit van Oxford vonden het echter de moeite waard om een soortgelijk en veel groter onderzoek uit te voeren. Zij lieten 10.000 hondeneigenaars 100 meter wandelen zonder hun hond. De meesten weigerden te starten. Sommigen onder hen ondernamen een poging, maar staakten na enkele meters ontredderd hun tocht. Er is niemand doodgegaan.

Eerder bewees de wetenschap al dat mensen met een loslopende hond in alle gevallen kampen met een posttraumatische stressstoornis ten gevolge van een Coopertest in hun jeugd.