Zo hypocriet! Armoezaaier bekritiseert vrijgevige rijken, maar schonk zelf nog nooit 100 miljoen euro

door The Vremde Mirror

Claude (37) denkt voortaan wel enkele keren na vooraleer hij op Facebook kritiek spuit op gefortuneerden die 100 miljoen euro of 200 miljoen euro of verschillende honderden miljoenen euro’s geven aan een deels afgebrande kathedraal. Pijnlijk als u weet dat hij zelf nog nooit één keer 100 miljoen euro heeft gedoneerd.

Claude, de alleenstaande vader van drie kinderen die in schuldbemiddeling zit, zette op Facebook volgend bericht: ‘Kunnen de rijken de wereld niet beter maken door netjes hun belastingen te betalen?’

In eerste instantie kreeg de 37-jarige man die zijn vrouw verloor in een woningbrand en zelf na een arbeidsongeluk vier monden heeft te voeden met een leefloontje veel bijval. Al snel sloeg de sfeer echter om, toen lokale media onthulden dat zijn kritiek wel heel gemakkelijk is, aangezien Claude zelf nog nooit 100 miljoen euro aan een of ander goed doel schonk.

Claude, die nu met zijn drie kinderen woont in een authentiek negentiende-eeuws pand waar de kakkerlakkenpis van de muren druipt, moest toegeven dat dit inderdaad zo is. Wat een boemerang.

Meteen rezen er ook vragen bij zijn intenties om megarijke weldoeners als opportunisten te kwalificeren. Is het hem werkelijk te doen om een rechtvaardige wereld of wil hij via belastingen betere sociale voorzieningen voor zichzelf en zijn kinderen afdwingen? En wie is hier dan de opportunist?

Claude, wiens elektriciteit inmiddels is afgesloten, bood zijn excuses aan voor zijn post. ‘Het is hypocriet om af te geven op de rijken om dan zelf alleen maar aan mezelf en de toekomst van mijn kinderen te denken, besef ik nu. Ik hoop dat de grote vermogens mijn egoïsme vergeven.’