LinkedIn verwijdert profielen werklozen

door The Vremde Mirror

Het sociale medium LinkedIn verwijdert alle profielen van mensen die zonder job zitten. LinkedIn wil zo de eigen verloedering tegengaan.

LinkedIn zal gebruikers dwingen nieuwe gebruiksvoorwaarden te ondertekenen. Al wie aangeeft werkloos te zijn, zal door LinkedIn worden verwijderd.

‘Werkloze sukkels passen niet bij ons imago en onze kernwaarden,’ laat LinkedIn weten. ‘Maatschappelijk is er ook almaar minder tolerantie voor werkloze sukkels en we willen hen niet het valse gevoel bezorgen dat ze voor ons wel tellen.’

Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten juicht de maatregel toe: ‘Dit is een positief verhaal. Dit zal werklozen stimuleren om er weer bij te willen horen en snel vol goesting aan de slag te gaan. Als liberalen hopen we natuurlijk dat Facebook, Twitter en HLN.be snel volgen.’

Gebruikers met minder dan vijf endorsements zal LinkedIn onverwachts controleren of ze de boel aan het belazeren zijn of gewoon heel slecht zijn in hun job.

Eerder bande LinkedIn al ongelukkige mensen, wat ertoe leidde dat account managers, digital creative content marketing creators en speechschrijvers van Jo Vandeurzen het medium massaal de rug toekeerden, waardoor LinkedIn zich genoodzaakt voelde deze maatregel terug te schroeven.