Wij wilden een artikel publiceren over de Europese verkiezingen, maar bedachten toen dat dit geen clicks oplevert

door The Vremde Mirror

Met dezelfde geestdrift als altijd begonnen wij aan een artikel dat gaat over de Europese verkiezingen. Toen het stuk klaar was, voelden wij ons eerst zeer voldaan, maar algauw raapten we al onze moed bij elkaar om onszelf eerlijk toe te spreken: een stuk over de Europese verkiezingen, waar zaten we met ons hoofd? Wie wil dat in hemelsnaam lezen?

Jammer van onze tijd, de moeite en het opzoekwerk. Het artikel was best oké, lees maar.

Roeland (66) stelt euthanasie uit om te kunnen stemmen voor Europa

De 66-jarige Roeland stelt zijn euthanasie met tien dagen uit. Normaliter zou hij morgen al eeuwige oorden opzoeken. Toen hij hoorde dat er op 26 mei Europese verkiezingen zijn, nam hij de beslissing om tien dagen langer te leven.

‘Voor ik sterf wil ik nog een keer voor Europa kunnen stemmen,’ aldus Roeland die al vier jaar op zijn euthanasie wacht. Et cetera. Het artikel gaat zo nog even door en eindigt met de ontboezeming dat Roeland zal stemmen op Guy Verhofstadt.

De hoofdgedachte van het artikel moge duidelijk zijn: er is geen hond geïnteresseerd in de Europese verkiezingen. Dat effect wordt versterkt door een absurde en zelfs ietwat macabere situatie uit te werken, waarbij een persoon zijn dood uitstelt om de ervaring van de Europese verkiezingen niet te missen.

Het artikel bevat ook een subtiele onderlaag van hoop. Europa als hoopgevend ideaal dat mensen langer doet leven. Maar ook een cynische toets: de totale onverschilligheid over de omstandigheden waarin mensen langer kunnen leven. Merk ten slotte op: of Roeland de Europese verkiezingen daadwerkelijk haalt, kan het artikel niet melden.

Helaas, omdat er niemand geïnteresseerd is in de Europese verkiezingen besloten we dit stuk niet te publiceren. Dank voor uw begrip.