Van Grieken: ‘Nazisme meer dan Hitler alleen’

door The Vremde Mirror

Voorzitter van Vlaams Belang Tom Van Grieken begrijpt de terughoudendheid om in zee te gaan met zijn partij niet. ‘Nazisme is meer dan Hitler alleen, Vlaams Belang meer dan Filip Dewinter.’

Van Grieken laakt de eenzijdige berichtgeving over Vlaams Belang. ‘Om xenofobie en racisme op persoonlijke titel van een Kamerlid dat pas sinds enkele decennia zetelt en amper 100.000 voorkeurstemmen haalt te framen als officieel partijstandpunt. How low can you go?’

‘Alsof Vlaams Belang alleen Filip Dewinter is. Vlaams Belang is ook Sam Van Rooy, Dries Van Langenhove, Filip Brusselmans, Anke Van dermeersch, Dominiek Sneppe en Filip De Man. Laten we dat niet vergeten.’

Van Grieken: ‘Wij scheren toch ook niet alle nazi’s over één kam? Ze waren vroeger misschien wat te geëngageerd, maar zijn metterjaren diplomatischer geworden. Geen pogroms meer, geen bouw van kampen, zelfs geen genocides, rekening houden met de door linkse media aangeprate gevoeligheden bij de mensen. Zij zijn ons voorbeeld.’

‘Ik heb het moeilijk met wat sommige nazi’s te zeggen hebben, maar ga niet alleen voort op wat deze twee nazi’s te zeggen hebben,’ aldus Van Grieken. ‘De stijl van Himmler en Hitler is de mijne niet. Vestimentair, het kapsel. Laat dat voor nu en altijd duidelijk zijn.’

‘Maar ook deze uitspraak zal wel weer verkeerd begrepen worden,’ zucht Van Grieken. ‘De media willen ons moedwillig in een kwaad daglicht stellen. Wij kunnen alleen maar blijven tonen dat Vlaams Belang geëvolueerd is, zoals de nazi’s.’