Rechter verklaart dood voetganger nietig omdat automobilist in fout was

door The Vremde Mirror

Een Brusselse rechter heeft het overlijden van een voetganger ongeldig verklaard. Het negenjarige kind stak reglementair over, maar werd vermorzeld door een auto die tegen 90 kilometer per uur in zone 30 scheurde.

Aanvankelijk werd de rechter geroemd om zijn moed. ‘Het kind kan er niet aan doen dat het dood is, logisch dat het mag blijven leven. Het was een andere zaak geweest, mocht het zonder te kijken de straat zijn overgestoken. Dan was het eigen schuld, dikke bult,’ tweette Theo Francken, Vlaanderens populairste politicus.

De stemming sloeg echter snel om, toen de identiteit van het kind van negen publiekelijk werd bekendgemaakt en Yassin zonder er veel van te merken in het midden van een mediastorm belandde.

Sommigen menen dat dit een gevaarlijk precedent schept: ‘Dood is dood. En wat heeft een negenjarig kind te zoeken op een zebrapad in zone 30? De ouders zijn niet alleen slachtoffer, maar we moeten ook naar hun verantwoordelijkheid kijken. Zulk roekeloos gedrag onbestraft laten is onrechtvaardig en past in het discours dat trage weggebruikers alles moeten mogen.’

Theo Francken (N-VA) tweette dat kinderen redden linkse waanzin is. In een volgende tweet haalde hij uit naar de links-activistische NGO-rechters die het partijprogramma van Groen en Ecolo uitvoeren. In een derde van zeventien tweets verduidelijkte hij dat meer trage weggebruikers properdere lucht betekent, exact wat links wil.

De automobilist in kwestie is zijn rijbewijs een uur kwijt, waarvan een uur met uitstel.