Fietsster dankbaar dat automobilist haar in leven laat op doorlopend fietspad

door The Vremde Mirror

Een 22-jarige fietsster overlaadde een automobilist met loftuitingen, omdat die haar in leven liet op een doorlopend fietspad. Helaas stopte de bestuurder voor niets, aangezien de fietsster een seconde later werd platgewalst door een auto die van de andere kant het doorlopend fietspad bestormde.

© Wikimedia Commons

Het voorval deed zich gisterenmiddag voor in Mortsel. De wagen kwam ingedraaid van links, maar stopte voor de fietsster die volgens de wegcode voorrang heeft. De fietsster keek naar links, stak haar hand op uit diepe schatplichtigheid, maakte een halve buiging en gooide kushandjes naar de automobilist.

Helaas hield de bestuurder zich voor niets aan het verkeersreglement. Een seconde later reed een andere wagen komend van rechts tegen hoge snelheid de jonge fietsster aan en katapulteerde haar de lucht en het mortuarium in.

De automobilist in kwestie had de fietsster niet gezien omdat hij whatsappte dat hij niet meer dan vijf minuutjes later zou arriveren op een belangrijke salesmeeting, terwijl hij tegen 70 kilometer per uur door de bebouwde kom gleed. Wat ook lukte, aangezien hij in een halve oogwenk vaststelde dat de fietsster toch dood is en zich bedacht dat hij tot diep in de nacht heeft gewerkt aan die powerpointpresentatie.

En daarenboven, de fietsster droeg noch een harnas, noch een maliënkolder, noch was zij aangesloten op de openbare verlichting.

Volgens verkeersexperts het bewijs dat het gevaarlijk is om de voorrang van fietsers niet af te nemen op doorlopende fietspaden. ‘Fietsers houden hier geen rekening mee.’