Dries Van Langenhove moet homobar bezoeken

door The Vremde Mirror

Dries Van Langenhove werd gisteren opgepakt en later op de dag weer vrijgelaten onder voorwaarden, waaronder een geleid bezoek aan een homobar naar keuze.

De onderzoeksrechter denkt dat er een hele wereld voor Van Langenhove zal opengaan. ‘Een bezoek aan een homobar zal een verrijking betekenen voor zijn leefwereld, zijn mensbeeld onder druk zetten en zijn bevattingsvermogen uitdagen.’

Bij monde van zijn advocaat laat Van Langenhove het volgende weten: ‘Dries heeft het bestaan van homo’s nooit ontkend en hij neemt de problematiek van mannen die mannen kussen en God weet wat nog meer met elkaar doen zeer ernstig. Dries heeft zelfs holebi’s van hun aandoening proberen te bevrijden. Dat kan niet iedereen zeggen.’

Volgens bronnen dicht bij het onderzoek kon Van Langenhove kiezen: een bezoek aan de Dossin-kazerne, een moskee of de redactie van Pano. Maar stelde Van Langenhove zelf een bezoek aan een homobar voor en ging de onderzoeksrechter akkoord.

Zijn advocaat weigert hierover in detail te treden. Van Langenhove is loslippiger: ‘Ik ga straks onmiddellijk enkele homobars contacteren, lijkt mij heel interessant.’

Advertentie