Wij waren te gast in ‘De Afspraak’

door The Vremde Mirror

Wij waren gisteravond net als Mia Doornaert en Rik Torfs in het Canvas-programma De Afspraak te gast om over de vooruitzichten van de katoenproductie dit jaar in Benin te spreken. Wij geven het gesprek zo goed mogelijk weer.

[Rik en Mia bleken het na veertig minuten eens zijn min of meer eens: Benin staat voor de grootste katoenoogst ooit als de communisten er weer niet aan de macht komen.]

Bart Schols: ‘Tijd om onze andere negen gasten aan tafel in het gesprek te betrekken, het voltallige ensemble van The Vremde Mirror. Jullie zijn, voor mensen die jullie niet goed kennen, een groep van onbaatzuchtige factcheckers die in miserabele omstandigheden trachten te overleven, maar die voor de waarheid hun leven geven. Zeg ik het zo goed?’

Wij: ‘Hé Bart, je zou misschien nog erbij kunnen zeggen dat wij niets met fascisme en elektrische steps hebben. Dat is tegenwoordig het toevoegen waard. Voor de rest 10/10.’

BS: ‘We hebben jullie uitgenodigd omdat jullie vinden dat we over een onderwerp als de vooruitzichten van de katoenproductie dit jaar in Benin andere gasten moeten uitnodigen dan Mia Doornaert, Rik Torfs en The Vremde Mirror.’

Wij: ‘Klopt.’

BS: ‘Oké, eens horen wat onze andere gasten hiervan vinden. Mia? Rik?’

[Rik en Mia zijn niet akkoord. Mia heeft nog gevogeld in een vliegtuig van Benin Golf Air met ‘een neger die leek op Lumumba als 17-jarige’ en Rik waarschuwt naar eigen zeggen al jaren voor de gevaren van communisme in en buiten Zelzate.]

BS: ‘Tot slot nog een korte repliek.’

Wij: ‘Het wordt een fantastische oogst. Wij hebben nog aan tafel gezeten met iemand die gevogeld heeft in een vliegtuig van Benin Golf Air en met iemand die naar eigen zeggen al jaren voor de gevaren van communisme in en buiten Zelzate waarschuwt. Dus wij kunnen het weten.’

BS: ‘Dank aan al mijn gasten voor hun komst. Morgen zijn we er weer, met onder andere Jean-Marie Dedecker en Maarten Boudry die een in kernafval gedrenkte wortel eten om te bewijzen dat nucleaire energie niet gevaarlijk is.’