Deze tips leren moeder- en vaderlief omgaan met een ontgoochelende Mobiscore

door The Vremde Mirror

Bij vele ouders vloeien er deze week traantjes, omdat ze lager scoren op de Mobiscore dan verhoopt. Hoe leer je als kind moeder- en vaderlief omgaan met totale deceptie? Wij zochten het uit.

‘Voor vele ouders is hun Mobiscore de eerste grote ontgoocheling in hun leven,’ vertelt grotemensenpsychiater Adriaan Petersen. ‘Ze hadden er veel van verwacht, maar nu hun resultaat blijkt tegen te vallen, weten ze er zich geen raad mee. Van essentieel belang om dit goed te kaderen of de Mobiscore is een trauma voor de rest van hun leven.’

‘Blijf positief communiceren tegenover je ouders,’ stipt Petersen aan. ‘Een Mobiscore ligt op die leeftijd heel gevoelig. Relativeer. Misschien zijn er omstandigheden, maar zoek niet naar excuses. Maak duidelijk dat een Mobiscore niets zegt over wie je bent. Hoe je erop reageert daarentegen wel. Je ouders zullen dan normaal gezien snel stoppen met krijsen of twitteren.’

‘Dat betekent niet dat je hun ontgoochelende Mobiscore moet banaliseren. Of je ouders verhuizen stante pede naar het Hol van Pluto huisnummer 32. Omgaan met tegenslagen hoort bij het leven. De Mobiscore kan daarbij helpen. Als je het goed aanpakt, komen je ouders hier sterker uit,’ besluit Petersen.

Tot slot niet te vergeten dat de Mobiscore ook kansen biedt. De papa van Lotte (3) heeft een Mobiscore van 9, terwijl haar mama en pluspapa een 6 scoren. ‘Mama is gisteren weer bij papa komen wonen omdat mama valt op mannen met een hoge Mobiscore. Wie weet voor lang nu. Ik heb mama en papa afgelopen nacht kindjes horen maken,’ glundert Lotte.