Publiekspanel bepaalt wat wij in dit stuk schrijven

door The Vremde Mirror

Om meer voeling te krijgen met wat er leeft in Vlaanderen, heeft de voltallige redactie van The Vremde Mirror besloten om een publiekspanel de inhoudelijke hoofdlijnen van dit stuk te laten bepalen.

Algemeen. Het was vandaag niet te koud, ook niet te warm. Eigenlijk typisch Belgisch zomerweer. Van mij mag het altijd zo zijn. Ik heb toch liever wat warmer weer. Ja? Ik zoek nog een loodgieter, liefst in het zwart. Hoe gaan we dat opschrijven, mannekes? Doe anders eerst het volgende punt. Kunnen we hier nog wat over nadenken. Goed idee van Francine!

Anuna De Wever. Moet dat meiske niet studeren? Het schijnt dat haar moeder Groen-politiekers kent. Kennen als in met hen gesproken? Serieus? Die klimaatverandering is dus fake en linksegazettenpraat. Kunnen we dat zo noteren? Top Mario! Helder en gevat.

Boerkini. Wat is die foto daar? Ik vind het wel iets hebben. Dat is een boerkini, Birgit. Walgelijk, wie zoiets draagt moet direct het land uit. Onmiddellijk. Groot gelijk, Birgit. Geen tegenkanting? Jij ook niet, Fayrouz? Je zit daar zo stil. Dat is opendebatcultuur, dat kennen ze ginderachter vanwaar zij komt niet. Tony, niet gezegd dat ze niet in België is geboren. Och hier, we hebben een linkse wijsneus aan tafel. Die woorden neem je terug, ik stem al jaren Vlaams Belang, maar ik kan gewoon niet tegen polarisatie.

Calvo of Hitler? Moet dit gestemd worden? Nee? Hitler.

Hitler of Trump? Trump discrimineert subtieler dan Hitler. Dat heeft als nadeel dat zijn haat niet altijd even duidelijk is. Ik denk dat Trump het daarom verder gaat schoppen. Ja, Trump? Oké, iedereen akkoord. Trump.

Politici die meer lof in de pers verdienen. Den Theo. Volledig akkoord. Altijd maar die kritische vragen omdat hij zich niet laat chanteren door de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Zien we voor de rest iemand over het hoofd? Ik ken nog wel een politiek talent. We luisteren Tony. Dries Van Langenhove heet hij. Juist, ik heb in een weekend eens negen interviews met hem gelezen in de pers. Jammer dat je de politiek op de voet moet volgen om te weten wie hij is. Verwacht je iets anders van de poco media? Mensen associëren hem met moslimhaat, maar Dries is zeker niet de one-issuehater die de media van hem maken. Joden, vrouwen, vreemdelingen in het algemeen… Dus we schrijven op: den Theo en Dries Van Langenhove.

Problemen die onbenoemd blijven. Het is hier goed om te wonen. Fijne, lieve mensen ook. Eigenlijk niks te klagen. Het weer, ja. Kent er iemand nog een goede loodgieter? Kan in het zwart. Mijn vorige is onlangs gestopt.

Racisme. We moeten tolerant zijn, maar racisme mogen we dan weer niet tolereren. Ik vind dat tegenstrijdig. En tegenwoordig is alles racisme. Je mag niet vinden dat blanken meer rechten en privileges moeten hebben dan Makakken of je bent al een racist. Je mag niks meer zeggen en zelfs dat niet. Goed samengevat, Rik. Fayrouz, jij wat te zeggen? En zet die hoofddoek af of ga naar uw eigen land als het daar beter is. In onze cultuur geen onderdrukking van vrouwen. Ik ben natuurlijk niet akkoord met wat hier gezegd wordt. Stop almaar, nog een grote mond hebben ook, wat een eigenwaan.

Sport. Woutje wint nog vier etappes in de Tour. Vijf. Maar vijf? Maak er maar zes van. Zes!

Tot slot het weer. 21°C en bewolkt, 24°C en regenbuien, 30°C en zonnig, 32°C en een verkoelende onweersbui ’s avonds en 12°C en regen want ik vertrek morgen op vakantie naar Benicasim.