Lezersbrief van de week

door The Vremde Mirror

In de geschandvlekte betrachting te luisteren naar de mensen, publiceren wij vanaf heden wanneer het ons treft wat de mensen zeggen brieven die wij ontvangen. Voor onze vaste lezers die met 1,9 promille in hun bloed nog in staat zijn om Toergenjev stilistisch en epistemologisch te onderscheiden van Griet op de Beeck een grote schok. Dat beseffen wij, maar wij vernamen in de media en omstreken dat gemoedelijke wezens met een spitsvondig gevoel voor humor en een geraffineerd mensbeeld niet tot de mensen behoren, dus met hen houden wij geen rekening. Het spijt ons.

© Wikimedia Commons

Beste journalisten van The Vremde Mirror,

Jullie schreven gisteren in het stuk ‘Kris Van Dijck droeg boerkini bij overval supermarkt‘ dat Kris Van Dijck een boerkini droeg toen hij een supermarkt overviel.

Vraag me niet hoe, maar ik ken de zaak een beetje en wat ik met stelligheid kan zeggen is dat jullie (tegen jullie goede gewoonte in, dat wil ik zeker erkennen) hier stevig de bal misslaan. Mochten jullie de bewakingsbeelden fatsoenlijk hebben bekeken, zouden jullie zien dat Kris zich heeft gehuld in Arabische gewaden. Zo provinciaals om dat meteen tot de boerkini te verengen.

Suske, nu niet. Ik ben bezig. Straks typ ik dingen die me zullen verraden.

Niet dat ik jullie van vooringenomenheid verdenk of dat ik een vermoeden heb dat er kwade wil in het spel is. De gevolgen zijn echter daar. Mensen gaan ervan uit dat Kris een boerkini droeg bij die supermarktoverval. Jullie kennen de kracht van perceptie, dit zal hem levenslang blijven achtervolgen.

Daarom twee verzoeken. De eerste: hij is al genoeg belachelijk gemaakt. Maak het niet nog erger door hem nogmaals als schlemiel op te voeren.

De tweede. Een aardige kennis van hem zoekt werk. Ze heet Lynn. En ze wil iets in de media doen. Ze heeft jullie twee weken geleden gemaild en nog geen reactie ontvangen. Zouden jullie haar in dienst willen nemen? Geloof me, ze is tot veel in staat. 😜

Groetjes,

(volledige naam, adres, Yahoomailadres, politieke functie en vroegere politieke functies bij de redactie bekend)