Trump heeft nog altijd niet gereageerd op val Van Aert

door The Vremde Mirror

De Amerikaanse president Donald Trump heeft nog altijd niet gereageerd op de zware val in zijn mooie Belgische trui (dixit VRT-journaal) van Wout van Aert. In Vlaanderen wordt vol afgrijzen gereageerd. ‘Trump laat voor het eerst zijn ware gelaat zien.’

Politicoloog Carl Devos analyseert zoals alleen politicologen dat kunnen Trumps stilte over Van Aerts val. ‘Zelfs geen tweet. Dan heb je echt geen hart. Wat een zak. En kom niet af met dat het een slimme strategie is. Het is in de eerste plaats totaal immoreel.’

Ook Theo Francken laat Trump vallen. ‘Het gaat hier wel om een mens. En niet zomaar een mens, maar Wout van Aert. Dan is strategie niet van tel. Het gaat hier over emoties, daar sol je niet mee. Dan telt alleen medemenselijkheid. Ik ken Trump als een sociaal intelligenter man. Ik heb me in hem vergist, oké. Maar hoe moest ik dit zien aankomen?’

Volgens vele waarnemers spreekt Trump niet openlijk zijn steun uit voor Wout van Aert omdat hij geen Amerikaan is.

Niet naar de zin van wielercommentator Michel Wuyts: ‘Chauvinisme is een lelijk beest. Zo kinderachtig, zo kleintjes om iemand minderwaardig te vinden, louter omdat hij niet op hetzelfde lapje grond omzoomd door dezelfde denkbeeldige lijnen genaamd grenzen geboren is. Van Aert heeft een snijwonde. Ik herhaal: een snijwonde. Was hij Amerikaan, het zou wat anders geven. Maar dan was Van Aert geen Vlaming en dus niet zo superieur als hij nu is.’

Wuyts heeft eraan gedacht de Tour te verlaten en post te vatten aan het ziekenhuisbed van Wout van Aert. ‘José De Cauwer wees me erop dat er nog andere Belgen zijn in de Tour. Dat verzacht het verdriet.’