Clown stapt niet in de politiek

door The Vremde Mirror

De beroemde Wit-Russische clown John Borisov heeft op sociale media bekendgemaakt dat hij clown blijft en niet in de politiek stapt. ‘Ik wil mijn geloofwaardigheid niet op het spel zetten.’

© Wikimedia Commons

Donald Trump, Vincent Van Quickenborne, het lijstje van clowns dat aan politiek doet is eindeloos. Borisov begrijpt zijn collega’s die wel in de politiek gingen. ‘Velen willen als clown niet serieus worden genomen. De grens met opiniemaker is bijwijlen erg dun. Ze kiezen daarom voor het pad van de duidelijkheid en gaan een politieke partij leiden.’

Zelf weigert hij de stap te zetten. ‘Als clown kan ik subtieler clown zijn dan als politicus. Ik koester toch altijd de hoop dat mensen even vergeten dat er een clown voor hen staat. Als politicus is dat onbegonnen werk.’

‘Het heeft ook met beroepsernst te maken. Ik wil mijn vak niet te kakken zetten. Mensen nemen clowns niet serieus. Als we dan ook nog eens aan politiek doen. Iedere clown kan een populair politicus worden, maar niet ieder politicus een goede clown.’

De fans van Borisov reageren enthousiast. ‘Haha, een clown die niet in de politiek gaat, geweldige humor. Waar blijft hij het toch halen?’