Obligaat artikel over de hitte

door The Vremde Mirror

Dit artikel gaat over de hitte. Gelieve het netjes te houden in de commentaarsectie.

Eerst schetsen we de situatie: het is uitzonderlijk heet, temperatuurrecords sneuvelen, er gaan mensen dood.

Vervolgens diepen we ons onderzoeksdomein uit: het is puffen geblazen. Dat doen we omdat ‘uitzonderlijk heet’ te abstract is en alleen de hoogopgeleide elite zich hierbij iets kan voorstellen. Bij ‘het is puffen geblazen’ kan de gewone man zich ook een beeld vormen. Dat onderscheidt ons van de elitaire media die het warme weer te banaal vinden.

Dan schrijven we wat je wel en niet mag doen in de hitte. Iets over werken. Niet doen! Iets over slapen. Ga niet in een sauna voor je in bed kruipt! Iets over honden in auto’s. Alleen als het beest terminaal is of onuitstaanbaar!

Dat het de hoogste temperatuur ooit is in België sinds de metingen, moeten we evenzeer benadrukken. We schrijven dat het de hoogste temperatuur ooit is en stellen het voor als een verdienste van ons allen. #tousensemble

We strooien ook met geheime tips om in leven te blijven, zoals water drinken. Dat kan misschien een detail lijken, maar we willen de meerwaardezoeker ook niet afschrikken. Dat is natuurlijk de essentie van een superbe artikel. De gewone man aanspreken, maar tegelijk ook de intellectueel geestelijk prikkelen, zonder dat de gewone man zich in het ootje genomen voelt. Een heikel evenwicht dat maar zelden gevonden wordt!

We vragen de mening van een econoom die van economie even weinig kaas gegeten heeft als van alle andere dingen, dus over alle andere dingen even veel mag zeggen als over economie.

Tot slot parafraseren we een populistische opinie over het hitteplan en code rood en we construeren een verband met de Mobiscore. Zo, klaar. Topartikel.