N-VA snoeit in geschiedenisfeiten

door The Vremde Mirror

N-VA wil het aantal geschiedenisfeiten drastisch terugdringen, zo leert de startnota van Bart De Wever. Hieronder leest u de letterlijke passage.

‘Er is mettertijd een wildgroei aan geschiedenisfeiten ontstaan en er lijken er alleen maar bij te komen. Veel van die feiten zijn volstrekt overbodig en zorgen voor verwarring. Zo wordt de indruk gewekt dat de Vlaamse identiteit van alles kan zijn, terwijl die natuurlijk vastomlijnd is.

Sommige leerlingen weten wel wanneer de islam is ontstaan, maar niet in welk jaar de Bormsverkiezing plaatsvond, verwacht al helemaal niet dat ze een caritatieve instelling als de Bormscommissie kennen. Zo ernstig is de situatie.

Om het overzicht te bewaren willen wij sowieso de volgende chronologisch geordende geschiedenisfeiten schrappen: de transfers van iguanodons van Vlaanderen naar Wallonië, de val van het Romeinse Rijk, Al-Andalus, de geboorte van Jan Peumans, de val van Antwerpen, de Verlichting (tenzij gerelateerd aan de islam), het jaar 1830, het jaar 1831, Vlamingen die aan de IJzer vochten tegen Duitsers, de Jodenvervolgingen, de barre kou aan het oostfront, de ontknoping van de Tweede Wereldoorlog, de maand mei van het jaar 1968, Bert Anciaux voorzitter van de Volksunie, alle afleveringen van Man Bijt Hond en Brugge dat ‘kerstmarkt’ verandert in ‘wintermarkt’.

We zouden gemakkelijk het ontstaan van het communisme ook kunnen schrappen uit de geschiedenis, maar wij willen ons ver houden van indoctrinatie. Wij wel.’