Twitteraar kleineert Greta Thunberg, aarde koelt 2°C af

door The Vremde Mirror

Nadat Gerrit (54) op Twitter Greta Thunberg schoffeerde, koelde de aarde plots 2°C af. ‘Ik kan het zelf niet geloven dat het klimaat veranderde,’ geeft hij toe.

Gerrit parafraseert zijn tweet: ‘Zeikwijf. Stop het uw hysterisch gebrul en ga naar school. Daar zul je leren dat het klimaat altijd al veranderde, waarmee ik niet wil zeggen dat het nu verandert! Creepy autistische snotneus.’ Zoiets. Meer uitroeptekens ook en ik zei ook nog iets over de kut van haar moeder.’

Net voor de lunch eergisteren kreeg ik telefoontje van het IPCC, een verzameling van toonaangevende wetenschappers dat de aarde na mijn tweet terstond 2°C is afgekoeld. Dat zijn echte topwetenschappers, ik heb niet de pretentie om hun bevindingen in twijfel te trekken.’

‘Onverwacht,’ geeft Gerrit toe. ‘Ik pleeg dagelijks een paar van zulke tweetjes. Het is niet omdat wij als mens het leven op aarde onmogelijk maken, dat je niet netjes de meute moet volgen of als meisje dat niets van de wereld snapt volwassen mannen een geweten hoort te schoppen. Dat wereldvreemde gebrek aan respect wilde ik aankaarten.’

‘Of ik ermee doorga? Dat hangt van Greta af. Ze zegt dat ze gaat stoppen met haar klimaatacties? Jammer! Sympathiek kind, hopelijk blijft ze zich engageren, kan er niets slechts over zeggen.’

Rik Torfs, zelfverklaard verkondiger van dingen die je niet mag zeggen die eigenlijk zo mainstream zijn als een witte boterham met choco, gelooft niet dat het klimaat gered is. ‘Een doorzichtige truc om niet langer kritiek te mogen uiten op Thunberg. Het spijt me, maar dit alles doet me wat denken aan de communisten. Ik laat mij niet censureren.’