Papa wil sociale media combineren met misogynie

door The Vremde Mirror

Jorg (39), papa van drie kinderen, is niet onder de indruk van de comeback van Kim Clijsters die het moederschap met proftennis zal combineren. ‘Papa zijn, sociale media en misogynie, dat is een uitdaging. Ik wil tonen dat mannen ook succesvol kunnen zijn.’

© Wikimedia Commons

In een twee keer gedeeld filmpje op Twitter kondigt Jorg zijn carrièrewending aan. ‘Ik was soms vader, soms een hufter op sociale media, soms een vrouwenhater. Maar wat als ik mijn passies professioneel combineer? Laat ik een echte vader zijn en een misogyne hufter op sociale media. Ik zie jullie in 2020.’

Jorg legt aan onze redactie zijn droom uit. ‘Als er opgewonden wordt gedaan om een moeder die bezigheidshalve tegen een balletje slaat, dan kan een vader sociale media combineren met misogynie. Dat heeft niets met overmoed te maken. Ik ben een man, dus ik kan dat.’

‘Ik wil me nu in alle rust voorbereiden. Weet je wat ook zo bijzonder is? Ik ga het zonder oppas doen.’ Hoe speelt hij dat klaar? vroegen we. ‘Mijn vrouw doet alles. Ze werkt ook fulltime, ja. Van mij kun je niet nog meer verwachten nu. Ik sta voor een uitdaging die veel van me zal vergen.’

Tot voor kort combineerde Jorg het vaderschap met werken. ‘Ik ben echt aan iets nieuws toe. Werken en vader zijn gingen me probleemloos af. Mijn vrouw doet het huishouden. En ik moest voor mijn job ook niet naar Amerika of Australië vliegen. Dat scheelt.’