Lampenkap favoriet om voorzitter CD&V te worden

door The Vremde Mirror

Onderstaande lampenkap is volgens de mensen die daar stellig menen zicht op te hebben de grootste kanshebber om CD&V-voorzitter te worden. Wij lieten enkelen van hen hun licht schijnen op haar kandidatuur.

Politicoloog Carl Devos vertelt: ‘CD&V moet radicaal breken met het verleden wil het die eeuwige voorspelbare grijsheid van zich afschudden. Om de kiezer terug te winnen, zal de partij xenofober moeten durven communiceren. Ik heb me laten vertellen dat deze lampenkap daar geen probleem mee heeft, waarmee ze vanzelf op de steun van Pieter De Crem en Hendrik Bogaert kan rekenen. Als je de alternatieven kent, is het gek dat er nog getwijfeld wordt aan het feit of deze lampenkap de beste keuze is voor CD&V.’

Ook Carl Devos lieten we aan het woord: ‘Deze lampenkap heeft niet dat wollige imago van de rest van CD&V, zij zal ook niet snel iets verkeerds zeggen. Maar gaan CD&V’ers een lampenkap als voorzitter lusten? Dat is afwachten, ik heb geen glazen bol, de tijd geeft raad, wie zal het zeggen?’

Tot slot vroegen we ook Carl Devos naar zijn opinie: ‘Er zijn voor- en nadelen aan deze kandidaat. Lampenkappen kunnen een coherent begrijpbaar verhaal brengen. Eerlijk is eerlijk, historisch gezien heeft CD&V geen traditie met een lampenkap als voorzitter. Enerzijds vindt mijn buik de kandidatuur verfrissend, anderzijds blijft er iets in mijn buik twijfelen. De grootste uitdaging wordt sowieso om niet altijd dat vervelend saaie midden op te zoeken.’

De lampenkap kwam gisteren voor het eerst in een publieke storm terecht, toen uitlekte dat ze minutenlang dienstdeed als meubilair in de Antwerpse flat van Kris Peeters.