Filmpje Van Langenhove die echt nieuws deelt fake

door The Vremde Mirror

Het voorbije weekend circuleerde er op sociale media een filmpje waarin Kamerlid Dries Van Langenhove een video deelt op Twitter die echt is. Dit filmpje blijkt nu fake te zijn.

Op het filmpje zien we Van Langenhove een filmpje op Twitter zetten. We zien hoe hij het opschrift ‘Een of ander supermulticultureel walhalla in de hemel? Nee hoor, gewoon Antwerpen anno 2019’ typt. Op het filmpje dat hij deelt zien we twee moslims van naar schatting 20 jaar oud een oud vrouwtje de straat helpen oversteken, die de twee hartelijk bedankt waarna ze elk hun eigen weegs gaan. Tot slot zien we Van Langenhove bij de tiende like naar zijn broekrits grijpen, maar daar stoppen de beelden.

Hoaxkenners roken meteen onraad. Ten eerste en ten laatste omdat Van Langenhove de tweet nooit had geplaatst.

Van Langenhove spreekt van een aanslag op zijn morele integriteit en overweegt klacht tegen onbekenden vanwege onherstelbare reputatieschade. ‘Dit soort van filmpjes sturen leugens de wereld in die blijven hangen in de hoofden van de mensen, hoe verschillend de werkelijkheid er ook uitziet. Onfatsoenlijk, misdadig en wraakroepend.’