Dominique Leroy betreurt perceptie dat 650.000 euro veel geld is

door The Vremde Mirror

Dominique Leroy, CEO bij telecomoperator Proximus, heeft toelichting gegeven bij haar vertrek bij Proximus. ‘Van de hele heisa was nimmer sprake geweest, mocht de publieke opinie 650.000 euro geen groot bedrag vinden.’

© Wikimedia Commons

Leroy geeft in een schriftelijke mededeling haar visie weer. ‘Ik betreur het ten stelligste dat 650.000 euro door de externe wereld als een bom geld gezien wordt. De enige reden van de heisa rond mijn vertrek. Er wordt mij een schuldgevoel aangepraat, terwijl ik natuurlijk het slachtoffer ben van een wijdverbreide discutabele perceptie.’

‘Om discussies als deze te vermijden, stel ik voor om wettelijk te bepalen wat veel geld is en wat niet. Mijn voorstel: alle jaarlonen onder de 1.000.000 euro zijn abominabel schamel, jaarlonen tussen 1.000.000 euro en 10.000.000 euro mogen modaal worden genoemd en jaarlonen hoger dan 10.000.000 euro goed leefbaar.’

‘Mensen nemen altijd hun eigen denk- en leefwereld als heilige referentie en zijn te kortzichtig of botweg te wereldvreemd om in te zien dat niet iedereen 650.000 euro een overdreven hoog bedrag vindt. Laat ik even de vraag aan mezelf stellen. Is 650.000 euro veel geld? Dat is niet in lijn met hoe ik erover denk. Zo zie je maar hoe beoordelingen kunnen verschillen.’

‘Wat kun je met 650.000 euro? Wat Proximus-aandelen kopen, ja. Maar voor de rest?’