Maaike (32) geeft geld aan baby die niemand kent met een héél héél onbekende ziekte

door The Vremde Mirror

Hoewel zowat het hele land sms’te om de kleine Pia in leven te houden, deed Maaike (32) niet mee. ‘Ik geef mijn geld liever aan een onbekende baby met een echt onbekende spierziekte.’

‘Heel goed dat het geld voor Pia binnen is, hoor. Maar ik geef mijn geld toch liever aan een kind dat niet gehypet wordt en een echt onbekende spierziekte heeft. Wat ik ook doe, maar hoor je me daar stampei over maken?’

‘Hoe het kind heet aan wie ik twee jaar geleden 2 euro doneerde? Bespaar je de moeite. Niemand die hem kent behalve misschien de ouders en enkele insiders. Zijn ziekte is ook heel onbekend. Vraag me niet naar de naam. Zo onbekend.’

Maaike zucht: ‘Voor velen gaat het om zich beter voor te doen dan ze zijn, zo van kijk mij eens de goedhartige weldoener spelen. Geef liever geld aan een kind met een heel onbekende, maar dan echt onbekende ziekte, denk ik dan, in plaats van de aandacht op te eisen. Waar is het je werkelijk om te doen?’