Adolf openhartig over genocide

door The Vremde Mirror

Adolf was gisteren te gast in Gert Late Night en kroop gezellig onder het deken bij James Cooke. Daar onthulde hij zijn diepste geheimen over zijn voorgeschiedenis als massamoordenaar.

Adolf vertelt over zijn al eens op Canvas besproken verleden. ‘Mensen onderschatten de keuzestress die een genocide met zich meebrengt. Je wilt niet weten hoeveel inferieure volkeren er zijn. Over het moorden nog gezwegen. Veel miserie, ontbindende lijken, verscheurde families… Ik heb daar veel verdriet mee gedaan. Op dat moment zelf denk je natuurlijk alleen maar aan zoveel mogelijk mensen de dood injagen.’

James Cooke komt tussen. ‘Vond je het lastig dat daar negatieve reacties op kwamen?’

‘Ik heb me wel afgevraagd: waarom doe ik dit? De beperkte mondiale erkenning deed me pijn. In eigen land, Italië en Vlaanderen werd ik vereerd, maar elders? De kritiek was bijwijlen erg aanvallend. De moeilijkste periode was die toen de Joden opraakten, net we nu zo aanhankelijk aan hun massavernietiging waren geworden. Maar daar kwam uiteindelijk een eind aan.’

Cooke: ‘Wat is het ergste dat je al over jezelf hebt moeten lezen of horen?’

‘Ik lees geen sociale media. Dat is slecht voor mijn gemoed. De mensen weten dat niet, maar ik moet door al de giftige reacties die ik ontvang een hoop pillen slikken. Mensen noemen me achterlijk. Vinden me een psychopaat. Een beul. Terwijl ik gewoon een massamoordenaar was. Het laat zien hoe bijzonder gemeen mensen kunnen zijn.’

Adolf wordt emotioneel. James Cooke met een krop in de keel: ‘Amai, echt, goudeerlijk, knap dat je dat vertelt. Kom hier, een dikke knuffel.’