Burgemeesters mogen hun sjerp kiezen: wij vroegen aan drie daklozen wat er voor hen verandert

door The Vremde Mirror

Dat het leven van vele Vlamingen onmiskenbaar verandert nu burgemeesters zelf kiezen welke sjerp ze dragen, is allang duidelijk. Anders zou N-VA dit voorstel natuurlijk niet doen. Daarom laten wij drie daklozen hun zegje doen. Hoe blij zijn zij eigenlijk?

Zichtbaar ongelukkige burgervader die gedwongen wordt een bepaalde sjerp te dragen.

Marleen (54) wacht op een sociale woning ‘Ik ben heel opgetogen, maar kan nog niet goed bevatten wat er in mijn leven allemaal zal veranderen. Dan weet je het wel.’

Ook Ibrahim (20) stelt het al een jaar zonder dak boven zijn hoofd. ‘Het kwam binnen toen ik het vernam. Je kunt dat aanstellerig vinden, maar dat wil dus zeggen dat wanneer politici het eens zijn over naast wie ze willen zitten in het parlement, de boerkini, Zwarte Piet, de hoofddoek, […], kerststallen te Lubbeek, de aanwezigheid van August Borms in de Vlaamse canon en de kwestie of de communistische propaganda van de Smurfen door de strot van de Vlaamse jeugd mag worden geduwd, ze mogelijk iets zullen doen aan het sociaal woonbeleid.’

Jef (41) is dakloos sinds hij gisteren uit vreugde vuurwerk in zijn huis liet knallen. ‘Dit gaat over iets anders dan symboliek, dit gaat over een burgemeesterssjerp, dat is dus wel een lint dat een burgemeester draagt rond zijn volgevreten buik. Laten we dat alstublieft niet over het hoofd zien.’